Pomáhali při povodních.

Teď získali záchranáři ocenění od Ústeckého kraje

HasičiÚstí nad Labem - Ústecký kraj ocenil šest desítek záchranářů, kteří pomáhali při srpnových povodních. Kromě profesionálů z řad hasičů, vojáků a policistů, to byli i dobrovolní hasiči. Ti se kromě velké vody potýkali i s dalším problémem, kterým byla zastaralá technika. Hřensko, nejníže položená obec v Česku, se s velkou vodou potýká každý rok. Ten letošní byl ale extrémní. Povodně přišly už čtyřikrát.

Martin Křížek je členem sboru dobrovolných hasičů ve Hřensku dvacet let. Při kolika povodních pomáhal, už ani nepočítá. "Náš okresní starosta říká, že dobrovolný hasič není povolání, ale diagnóza, ale prý to nezkoušejte léčit," řekl Křížek.

Srpnové povodně způsobily v Ústeckém kraji škody za skoro 2 miliardy korun a byly nejhorší od ničivých záplav v roce 2002. Šest desítek policistů, vojáků a hasičů se za pomoc dočkalo ocenění. "Tady v Ústeckém kraji nebyla žádná ztráta na životech, to považuji za obrovský přínos," prohlásil Miroslav Štěpán, generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR.

 

Josef Černý, starosta Hřenska:

"Obdivuji ty kluky, že ve svém volnu, ve svém soukromém čase, udělají takový obrovský kus práce."

 

 Video z ČT24 naleznete zde.

 

OSH ČMS Děčín

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska
Okresní sdružení hasičů Děčín
Mírové nám. 1175/5
405 38 Děčín IV.
IČ: 66102502
č.ú. 5235431/0100
starosta: 773 550 414 jirivratil75@seznam.cz